NSCK nieuws

NSCK en NVK: Samen onder één dak

16-1-2014
Wat verandert er (voor u) en wat blijft hetzelfde?
 
In 1992 werd het NSCK opgericht tijdens de najaarsvergadering van de NVK. Het werd ondergebracht bij TNO Preventie en Gezondheid in Leiden waar het de afgelopen 20 jaar als onderdeel van de NVK heeft gefunctioneerd. Mede door de professionalisering van de NVK is besloten om het NSCK onder één dak bij de NVK te brengen. NSCK is per 1 januari 2014 te bereiken via:

NSCK
Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK)
Postbus 20059
3502 LB Utrecht
Tel. 030 - 282 33 06 (secretariaat) Fax. 030 - 282 33 01
E-mail: nsck@nvk.nl www.nvk.nl 

Het meldingssysteem in een nieuw digitaal  jasje

Het melden van een NSCK signalering zal per  1 januari 2014 volledig digitaal via de NVK website verlopen. Maandelijks ontvangen alle NVK leden een nieuwsmail namens het NSCK met een oproep om een melding te plaatsen van kinderen met een aandoening die in de NSCK signalering zit. Na melding ontvangt u uitleg over het onderzoek, waarna u gevraagd wordt online een vragenlijst in te vullen.  Via de NVK website evenals de nieuwsbrief zult u op de hoogte worden gehouden van de resultaten van uw meldingen.

 

En wat blijft hetzelfde?

Het doel van het NSCK blijft gelijk. Het NSCK zamelt bij kinderartsen informatie in (anoniem) over kinderen met zeldzame of bijzondere aandoeningen. Deze gegevens worden gebruikt voor onderzoek. Continu heeft het NSCK ongeveer 10 signaleringen lopen. Zo kunnen we de zorg aan kinderen verbeteren. Voor aanvullende informatie kijk op www.nvk.nl, tabblad onderzoek, NSCK.

 

Mijn sectie